اینستاگرام، سریعتر از هر شبکه اجتماعی دیگری در حال رشد است. روزانه، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر وارد این شبکه اجتماعی می شوند و در آن به فعالیت می پردازند. اولین بار، شبکههای اجتماعی برای سرگرمی ایجاد شدند و به مرور زمان توسعه یافته و متنوع شدند. امروزه، با اینکه شبکههای اجتماعی تخصصی بوجود آمده است، اما هنوز بزرگترین کارایی آنها سرگرم کردن مخاطبان است. بنابراین هر آنچه در این رسانه منتشر می کنید باید سرگرم کننده باشد، در غیر اینصورت بهتر است آن را منتشر نکنید. فرقی هم نمی کند که پست باشد یا استوری.

پروفایل کاربرچگونه باشد
بایو: یا همان معرفی ۱۵۰ کاراکتری خودتان در اینستاگرام، اولین چیزی است که روی مخاطب شما تاثیر می گذارد که باید ساده و صادقانه باشه و به جز برطرف کردن حس کنجکاوی مخاطب، اطلاعات موردنیازش را نیز به او بدهد.
تصویر پروفایل: تصویر پروفایل باید عکسی مناسب با فعالیت شما باشد و بتواند با وجود کوچک بودن در هنگام نمایش همچنان جذاب باشد.
دکمه تماس: آدرس ایمیل ،شماره تماس و آدرس وب سایت تبدیل به پل ارتباطی شما با خارج از شبکه اجتماعی اینستاگرام میشود.

چطور پستهای بهتری بسازیم
برای تولید محتوای پست ها با شناسایی مخاطب و مشتریان هدف خود باید برنامه ای از پیش تعیین شده داشته باشید. شاید بتوان گفت که موارد زیر اگر در پستها رعایت شود احتمال دست به دست چرخیدن پست و جذب مخاطب بیشتر میشود:
۱- جذاب باشد. یعنی مطلبی را برای مخاطب بیان کند که تا به حال در جای دیگری نشنیده باشند. اگر مطالب تکراری را که به وفور با آنها سروکار داریم ارائه دهیم، خسته کننده میشود و ناخشنودی کاربر را به همراه دارد. حال اگر نکته بسیار ریز و کوچکی از یک موضوع تکراری و عام را که افراد زیادی آن را نمی دانند بیان کنیم، مخاطبان زیادی پیدا خواهد کرد.
۲- بهتر است در ضبط پست از یک شخصیت قابل رویت استفاده شود تا صداگذاری روی اسلاید پاورپوینت و یا عکس. تاثیرگذاری ارائه یک پست با استفاده از حضور یک فرد، چندین برابر یک تصویر بدون حضور یک شخصیت حقیقی است. با این وجود اگر فردی با شرایط مناسب در دسترس شما نبود تا حد امکان از فیلم به جای تصاویر استفاده کنید. منظور از فیلم، ذخیره ویدئو از صفحه نمایش نیست.
۳-از عکسهای با کیفیت برای تولید محتوای اینستاگرام خود استفاده کنید. اینستاگرام بر پایه تصویر بنا شده است به همین دلیل نیز قرار دادن عکس و ویدئو مناسب و با کیفیت میتواند نظر بسیاری از افراد را به سمت شما جلب نماید. بهتر است تمامی محتواهای شما جنبه بصری داشته باشد. برای تولید محتوا اینستاگرام از قرار دادن عکسها غافل نشوید. مطمئن باشید که با وجود عکسها، محتوای بهتر و موفقتری خواهید داشت.
۴- پست مخرب نسازیم. شخصی را در پستمان تخریب نکنیم و با این کار سعی در بالابردن تعامل کاربران نداشته باشیم. مثلاً نگوییم فلانی که آن کار را کرده است “حیوان نجیبی” است. با این کار شما دو خطا کرده اید ۱- توهین به دیگران و کاستن از ارزش خودتان در مقابل فالوورها ۲- شاید افرادی باشند که به جای بالابردن تعامل با شما، شما را آنفالو و یا حتی ریپورت کنند.
۵- از تعداد معقولی هشتگ استفاده کنیم و آنها را یک بار قبل از استفاده در جستجوی اینستاگرام چک کنیم. شما در هر پست مجاز به استفاده از۳۰ هشتک هستید اما تعداد هشتک های مناسب برای هر پست ۷ تا ۹ هشتک است.
۶- در صورتی که قصد دارید در پستها تبلیغات انجام دهید، بهتر است به صورت غیر مستقیم باشد و پستهای اسپانسری خود را یا پس از مدتی حذف کنید و یا به صورت غیر مستقیم در آنها تبلیغ کنید. مخاطب نباید احساس کند شما صرفاً به دنبال فروش محصول و خدمات خود به او هستید زیرا در این صورت اعتماد خود را از دست میدهد. بنابراین اگر هدف شما تبلیغات و فروش خدمات و یا محصولاتتان است باید در تولید محتوای خود دقت زیادی داشته باشید و درباره ی چیز هایی حرف بزنید که برای مخاطب جذاب و کاربردی باشد تا بتوانید مشتری را به سمت خود جذب کنید.
۷- در زمان مناسب پستها را منتشر کنید. فهمیدن اینکه مخاطبان شما بیشتر در چه ساعاتی در اینستاگرام هستند کار سختی نیست. کافیست چند روز در ساعات مختلف پست بگذارید تا با استفاده از گزینه Insight اینستاگرام ببینید در چه زمانی بازخورد مخاطبان شما بیشتر است و بدین ترتیب در همان ساعات پست های خود را منتشر کنید
۸- استفاده از ترند ها موزیکی همیشه برای همه کاربران جذاب است. یعنی از ماه یا دو هفته که یک موزیک ترند شده و همه اقدام به ساخت پست با استفاده از آن میکنند، شما هم سعی کنید این کار را انجام دهید.
۹- برای تولید پستهای تصویری بهتر حتماً نرم افزار های متن نگار(MatnNegar)، اینشات (Inshot)، کاینمستر (KeinMaster)، ویواویدئو (Vivavideo) را داشته باشید و کار با قابلیتهای اصلی آن ها را یاد بگیرید.
۱۰-یک تقویم تولید محتوا داشته باشید و ابتدای هر ماه، ماه قبل خود را ارزیابی و بر مبنای آن برای ماه آتی برنامه ریزی کنید و خودتان را ملزم به رعایت آن کنید.

استوری را تقویت کنید:
استوری یعنی داستان، داستان گفتن، داستان ساختن، یعنی چیزی که در دنیای واقعی یا ذهنتان وجود دارد را به تصویر بکشید. بهتر است که یک استوری ویژگیهای زیر را داشته باشد تا تعامل زیادی با کاربران ایجاد کند.
۱- هر چه میخواهد باشد اما بتواند حس کنجکاوی را برانگیزد.
۲- با دقت و ظرافت طراحی شود. مطالب خارج ازکادر، غلط املایی، تصاویر کم کیفیت و مواردی از این نوع نداشته باشد.
۳- استوری ها میتوانند به منظور تبلیغات یا برندسازی استفاده شوند.
۴- بهتر است فیلم بردار شما باشید تا اینکه یک عکس پخش شود.
۵- در استوری ها تبدیل به یک کپی کننده از رفتار و حرکات دیگران نشوید، خودتان باشید، اصل، اصل! همین اصل بودن شماست که ارزش دارد و جذب مخاطب میکند.